Yenice Meslek Yüksekokulu / Yönetim Organizasyon

Eğitim Amaçları ve Çıktıları

Lojistik Programı, inovasyon, araştırma- geliştirme, proje yöentimi, insna kaynakları yönetimi, halkla ilişkiler, örgütsel davranış ve örgüt psikolojisi başta olmak üzere ilgili tüm beşeri ve teknik alanlarda kendini yetiştirmeye hevesli; Ekip ve proje çalışmalarına yatkın; İnsan ilişkileri ve iletişime azami derecede önem veren; Girişimcilik ruhuna sahip; Bilgisayar bilen (azami Office ve SPSS programları düzeyinde); Yabancı dil öğrenmeye önem veren öğrenciler yetiştirmeyi amaç edinmektedir.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Lojistik Programı’nın program çıktıları da kanıt olarak aşağıda bilgilerinize sunulmuştur:

P.Ç.1. Temel bilimler alanında yeterli bilgiye sahip olmak ve karşılaştığı mesleki problemlerin çözümünde bunları kullanabilmek.
P.Ç.2. Teorik bilgileri gerçek iş yaşamındaki durumlara uygular.
P.Ç.3. İşletmelerde e- ticaret, pazarlama, finansman faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi için mali tablolardaki bilgilerin doğru ve samimi olması için yapılan denetim faaliyetlerinde görev alma yeterliliğini kazanır.
P.Ç.4. Çevreye duyarlı ve iş güvenliği konularında bilinçlidir.
P.Ç.5. Bireysel ve grup çalışmalarında olumlu ve disiplinli çalışır.
P.Ç.6. Lojistik operasyonları planlama ve yürütme becerisini kazanır.
P.Ç.7. Ekip çalışmasına yatkın, sorumluluk alma özgüveni olan, yetki alabilme ve gereğini yerine getirebilme becerisini kazanır.
P.Ç.8. Alanı ile ilgili hedef kitlesini tanımlar ve ilişki kurar.
P.Ç.9. Türk Dili'ni anlama, sözlü ve yazılı olarak etkin iletişim becerisine sahiptir.
P.Ç.10. Alanı ile ilgili yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olur.
P.Ç.11. Alanı ile ilgili temel düzeyde bir bilgisayar yazılımı ile bilişim ve iletişim teknolojilerini etkin kullanabilir.
P.Ç.12. Yürürlükte olan gümrükleme, dış ticaret ve ulaştırma kanun ve yönetmeliklerini takip edip yorumlayabilir.

P.Ç.13. Müşteri hizmetleri, taşımacılık yönetimi, envanter yönetimi, veri hazırlama ve yorumlama becerilerine sahip olur.

P.Ç.14. Pazarlama ilke ve stratejileri kavrar.